معاون سازمان محیط زیست
هرروز که می گذرد نوک قله کوه شناور بیشتر نمایان می شود و عمق فاجعه بیشتری از عملکرد حاکمانی برجسته وشفاف می شود که 35 سال است چوب حراج بر منابع وذخایر کشور زده اند وآسیب جبران ناپذیر به محیط زیست وارد نموده اند . برای همین عمق این فاجعه فقط منحصر به صدور نفت وگاز و بهدر دادن سرمایه طبیعی وملی کشور نمی باشد و شامل خشک کردن رودخانه ها وتالاب ها ودر یاچه ها نمی شود ، بلکه اکنون از سوی معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست کشور ضمن ابراز تاسف گزارش شده است که برداشت از آب های زیر زمینی کشور از مرز فاجعه گذشته است .چون برداشت از آب های زیر زمینی به ۱۷۰میلیارد مترمکعب رسیده است. همینطور افزوده در کشورهای پر آب ۲۰ درصد حق استفاده از سفره های زیر زمینی را دادند که اگر این رقم به عدد ۴۰ برسد یعنی مرز خطر و اگر از رقم ۴۰ افزایش یابد به مرز فاجعه میرسد. ولی در رژیم قرون وسطایی آشفته بازار بی در و پیکر شرایط آنگونه است که ۷۵ درصد از آب های زیرزمینی در زمان حاضر برداشت میشود یعنی از مرز فاجعه هم گذشته است. بهرحال وی اذعان کرده با وجود۳۰ میلیارد متر مکعب آب در خوزستان و نزدیک به ۴۰ تا ۵۰ میلیارد متر مکعب در سیستان و بلوچستان هنوز مشکل آب وجود دارد که یک جای کار مشکل دارد. مهمتراینکه اعتراف کرده در ۸ سال گذشته بيش از ۶۰ پله در شاخصهاي زيست محيطي سقوط كرده ايم. حال سئوال است چگونه چنین رژیم ایران بر باد دهی چگونه می تواند مشروعیت داشته باشد و مدافع منافع ملی وپیگیر مطالبات مردم باشددر صورتی که رهبرولی فقیه همکاره است . ولی بازهم باید دچارخوش باوری شد و در جنگ قدرت و ثروت باندی و جناحی توهم نسبت به باندی داشت چون ادعای اصلاح طلبی یا اعتدالی دارد؟ 22 اردیبهشت - 93
معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست کشور ضمن ابراز تاسف از اینکه برداشت از آب های زیر زمینی کشور از مرز فاجعه گذشته است گفت: برداشت از آب های زیر زمینی به ۱۷۰ میلیارد مترمکعب رسیده است.به گزارش مهر، احمد علی کیخا عصر یکشنبه در گفتوگو با خبرنگاران در محل اداره کل محیط زیست استان سمنان اظهار داشت: در کشورهای پر آب ۲۰ درصد حق استفاده از سفره های زیر زمینی را دادند که اگر این رقم به عدد ۴۰ برسد یعنی مرز خطر و اگر از رقم ۴۰ افزایش یابد به مرز فاجعه میرسد.وی بیان داشت: این در حالی است که ۷۵ درصد از آب های زیرزمینی در زمان حاضر برداشت میشود یعنی از مرز فاجعه هم گذشته است. کیخا افزود: با وجود ۳۰ میلیارد متر مکعب آب در خوزستان و نزدیک به ۴۰ تا ۵۰ میلیارد متر مکعب در سیستان و بلوچستان هنوز مشکل آب وجود دارد که یک جای کار مشکل دارد.
مدیریت منابع آب مهمترین نگرانی ما است
معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست کشور مهمترین نگرانی دست اندرکاران محیط ریست را در حوزه مدیریت اکوسیستم آبی و منابع آبی کشور دانست و گفت: مشکلات این حوزه بسیار چالش برانگیز شده است.وی وضعیت دریاچه های ارومیه و هامون، رودخانه زاینده رود، منابع آب های زیرزمینی را مورد اشاره قرار داد و گفت: منابع آب های زیر زمینی شرایط بسیار بدی دارند و به گفته رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هم اکنون در بحران قرار گرفته ایم.کیخا وضعیت جنگلهای بلوط، جنگل های هیرکانی شمال و شکارهای غیرمجاز را از جمله مسایل اصلی و در دستور سازمان حفظت محیط زیست برشمرد.
کاهش شدید بارندگی حیات وحش را در معرض تهدید قرار داده است
معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست کشور همچنین با اشاره به مشکل خشکسالی در مناطقی از کشور گفت: این پدیده که در مناطق مرکزی و متمایل به شمال بیشتر از مناطق جنوبی است امسال در حوزه محیط زیست نیز چالش برانگیز شده است.کیخا افزود: کاهش شدید بارندگی در مناطقی از جمله استان سمنان حیات وحش را در معرض تهدید قرار داده است و این سازمان از محل اعتبارات خشکسالی اعتباراتی را برای مقابله با خشکسالی اختصاص داده است. وی گفت: این اعتبار در سه تا چهار مرحله توزیع شده و سمنان در اولویت قرار داشته است.
حفظ محیط زیست وظیفه همگانی است
معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست کشور با اشاره به اصل ۱۵۰ قانون اساسی در رابطه با حفظ محیط زیست گفت: حفظ محیط زیست وظیفه همگانی است.کیخا افزود: بر اساس مطالعات بينالمللي كه در سال ۲۰۱۳ صورت گرفت، مشخص شد كه وضعيت زيست محيطي ايران در مديريت اكوسيستمهاي آبي شامل تالابها، سواحل، رودخانهها و آبهاي زيرزميني در بين ۱۳۲ كشور در رتبه ۱۳۰ است.وي گفت: در ۸ سال گذشته بيش از ۶۰ پله در شاخصهاي زيست محيطي سقوط كرده ايم.
بهبود وضعيت زيست محيطي كشور، نيازمند مشاركت مردم
معاون محيط زيست طبيعي سازمان حفاظت محيط زيست کشور با تاکید بر اینکه براي حفظ و بهبود وضعيت زيست محيطي كشور، نيازمند مشاركت مردم و سازمانهاي مردم نهاد در كنار فعاليتهاي مسئولان هستيم، تصريح كرد: تأكيدات رئيس جمهور در پيام نوروزي سال ۹۳، نشانه عمق توجه دولت يازدهم به مباحث زيست محيطي كشور و تغيير رويكرد دولت در اين زمينه است.كيخا گفت: براي حفاظت از محيط زيست، فرصتي براي آزمون و خطا نيست و نبايد به گونهاي فعاليت كرد كه فرصت سوزي شود.وی با اشاره به اينكه حفاظت محيط زيست به معناي مقابله و تعطيلي واحدهاي صنعتي نيست، ابراز داشت: واحدهاي صنعتي اگر خواستار توسعه هستند، بايد براي حفاظت از محيط زيست هم تلاش كنند.معاون محيط زيست طبيعي سازمان حفاظت محيط زيست کشور در خاتمه یادآور شد: امیدواریم با مشارکت سازمان های مردم نهاد و انجام اقداماتی برای مقابله با ورود دام غیرمجاز به زیستگاهها این مشکل حل شود.
No comments:
Post a Comment